czwartek, 13 sierpnia 2015

Ze smaczną wizytą w restauracji Bierhalle!

fot. www.silesiastyle.blogspot.com

Człowiek nie może żyć tylko modą. Od czasu do czasu musi również zjeść coś pysznego. Dlatego postanowiliśmy odwiedzić restaurację Bierhalle i sprawdzić, co dobrego mają w swoim menu. Nie zawiedliśmy się, było naprawdę smacznie!

Restauracja Bierhalle jest utrzymana w klimacie bawarskim i możemy to poczuć od samego wejścia. Od drzwi witają na uśmiechnięte kelnerki w typowo bawarskich strojach. Wnętrze również ma swój wyjątkowy klimat. Restauracja idealnie nadaje się zarówno na niedzielny obiad, jak i na spotkanie ze znajomymi. Co dobrego mieliśmy okazję skosztować?

fot. www.silesiastyle.blogspot.com
fot. www.silesiastyle.blogspot.com

Jak na bawarską restaurację przystało - gwiazdą menu jest golonka, w końcu to najbardziej ceniony przysmak na niemieckich stołach. Możemy zamówić ją w dwóch wersjach. Pierwsza wersja to golonka z kociołka. Soczysta gicz wieprzowa duszona jest w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana została z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą. Natomiast druga wersja to golonka z pieca, która pieczona jest na chrupko. Gicz wieprzowa jest podawana dla dwóch osób z dodatkiem kapusty sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami. Bardzo oryginalny i smaczny okazał się również talerz kiełbas. Mieliśmy okazję popróbować zestawu tradycyjnych kiełbas niemieckich: Bratwurst Curry, Weisswurst, Norymberskiej. Wszystkie zostały podane z sauerkraut (kapusta kiszona, cebula, kminek). Genialne!

fot. www.silesiastyle.blogspot.com
fot. www.silesiastyle.blogspot.com
fot. www.silesiastyle.blogspot.com
fot. www.silesiastyle.blogspot.com

Osoby, które dbają o linie nie musza się bać. W menu restauracji znajdziecie również coś bardziej fit. My mieliśmy okazję skosztować kurczaka ze szpinakiem i pysznego łososia. Pierś z kurczaka faszerowana była serem ricotta, szpinakiem i została podawana z ziemniaczanymi talarkami oraz marchewką, pietruszką oraz pieczonym pomidorkiem. Dla nas kulinarna bomba smaków. Osobom, które wolą rybkę, do gustu na pewno przypadnie pieczony filet z łososia z pieprzem, podawany z duszonym szpinakiem i ziemniakami.

fot. www.silesiastyle.blogspot.com
fot. www.silesiastyle.blogspot.com

Jednym słowem – dla każdego coś dobrego. Polecamy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz. Ukaże się po moderacji ;)